Our design approach is whole, not fragmentary.  We strive for integrated solutions while maintaining client expectations and aesthetic balance

Photography rights Cierno Designs, llc 

 

Sorrento, Campania, Italy

Sorrento, Campania, Italy

 

Residential works

Our challenge; spaces which have already been defined by other spaces. Possibilities abound but a focus on re-emphasizing our client's vision for their home allows for a keen improvement of function, flow and purpose. 

Positano, Campania, Italy

Positano, Campania, Italy

CIERNO DESIGNS STUDIO SERVICES

Commercial works

With a basic education about the company or establishment we are designing for, we then test a space to deduce HOW the space can further the visceral assets set forth. This connection allows the company or establishment to come alive and stand alone in a crowded market of the like.

 

 

Pompeii Ruins, Campania, Italy

Pompeii Ruins, Campania, Italy

 

architectural works  

Creative planning and maximizing space put forth a strategic approach to our architectural works. Our studio practices both interior architecture/design and historic preservation; with this knowledge we are able to combine all disciplines to seamlessly design a WHOLE rather than a fragment.   

Staple building on the Upper East Side; New Again 

 

A prominent residential neighborhood building on Manhattan's Upper East side has waited many years to receive a major upgrade to all apartments and common spaces.  Our studio combined, re-planned and added new up-scale amenities to existing spaces but most of all re-designed kitchens and bathrooms to be beautiful and luxurious spaces for this long standing building.  All apartments were divided to receive 2 finish package options that not only offered elegant finishes, but also explored/offered several bathing combinations in small and large spaces.     

 
Finish package A kitchen - applied

Finish package A kitchen - applied

Finish package B kitchen - applied 

Finish package B kitchen - applied 

M PLANS 10-16-15-1.jpg
Finish package A bathroom - applied 

Finish package A bathroom - applied 

Finish package B bathroom - applied 

Finish package B bathroom - applied 

M ELEVATIONS 10-16-15-1.jpg
Kitchen-opt1-cam2-final-99.jpg

Classic building meets modern serene interior 

 

In a traditional and classic building, our client had a vision of serenity and optimization of space. We collaborated to convert a highly traditional interior shell into a clean and modern space that used every inch for beautiful custom built-in storage units that were designed to blend.  Cierno Designs designed and built-out the space very closely with our client to achieve a functional and creative interior.  

 
IMG_0058.JPG
Cierno Designs Mstr Bath Tub.JPG
IMG_0082.JPG
IMG_0084.JPG
Cierno Designs Mstr Bath Shower.JPG
IMG_0088.JPG
IMG_0091.JPG

Tudor Style Kitchen; not so NEW... 

 

We rarely do typical before and after comparisons with any of our projects, but this special project went so differently than originally planned, it is almost necessary to show before and after to tell the story.  Our client came to us wanting nothing more than a NEW kitchen. They were highly confident in the fact that they wanted a re-design and re-configuration to incorporate a breakfast/eating area and a new flow.  The existing kitchen had so much character (beautiful wood built-in cabinetry and an old style tile floor) as did the rest of the 1920's Tudor style house that with every design/rendering option we showed; our client became more and more lost in what they wanted.  Nothing was fitting.  Cierno changed gears completely and showed finishes ONLY.... finishes to re-new their existing layout. That was it! the project and our clients were found again and the existing character of the kitchen was not forgotten, rather it was re-newed!!   

 
Before #1

Before #1

Before #2

Before #2

This was one of the "re-configure" design renderings 

This was one of the "re-configure" design renderings 

Before #3

Before #3

Another re-configuration rendering that incorporated demolishing an adjacent wall to extend the kitchen into a smaller sitting room

Another re-configuration rendering that incorporated demolishing an adjacent wall to extend the kitchen into a smaller sitting room

Before #4

Before #4

Finished #1

Finished #1

Finished #2

Finished #2

 
Finished #3

Finished #3

Rendering showing the "interior" of the re-configured kitchen

Rendering showing the "interior" of the re-configured kitchen

Finished #4

Finished #4

20th C. warehouse, let's eat! 

 

 The ground floor of a 20th century warehouse in downtown Manhattan was chosen for the canvas for a proposed restaurant where the design is meant to offer its patrons a dish of what "downtown" used the be - "black and raw". With the concept of history intertwined with modernism as the primary design intent, the existing architectural language of the space was not altered. The design pays homage to the rawness of the space by gently working harmoniously with a strict column grid. Focusing on the strong orthogonal feel of the space, subtle design decisions such as a skeleton ceiling grid, row configuration of the tables and playful design of the large back window creatively weave modernism into a very old and vast space.

 
Hotel Lobby Design.jpg
P4 Studio9[1].jpg

Iron in Brooklyn Heights; rivets and all?!

 

As an option to moving our client approached us with a challenge to offer an idea of modernizing his home that was last renovated in the early 1980's. During our feasibility study, we discovered voids within the walls and unnecessarily large build outs that interrupted the flow and were just ugly. Cierno suggested that each be eliminated as there was no function at all. Seeing our schematic drawing of his space without these intruding eyesores, our client decided to initiate a full blown renovation.  Before design, we demolished and opened up the entire space and what was recovered was beautiful, structural iron beams that ran from floor to ceiling. This rare find became the center of his space and the feature of our design. Cierno Designs planned, built-out and designed the space.   

 

 
IMG_0090.JPG
IMG_0061.JPG
IMG_0076.JPG

financial to residential....

 

Another of NYC's neighborhoods Renaissance. The famed Financial District of Manhattan has morphed into a great place to live and better still, the buildings are old, historic and were BANKS! Cierno Designs was fortunate enough to assist our client with the transition of living (but still working) downtown and design a small yet functional space.  

 

 
IMG_0860.JPG
IMG_0854.JPG
IMG_0849 cropped.jpg

Prefabricated house

 

A schematic concept for a prefabricated home for future generations; a concept for a new style of living, where nature and house are intertwined and protected by a linear post and beam structural system that acts like a rib cage around each portion of the house. The structural system allows for and creates an independant "box" that holds the functional rooms of the house. Circulation happens half on the inside and half on the outside creating a constant intermingling of nature and architecture. This house is fully made up of prefabricated parts that can be constructed on any site to make up the whole. 

Location: Anywhere, USA/world 

 

 
prefab-house-9-website-4-13-11.jpg
prefab-house-7-website-4-13-11.jpg
prefab-house-8-website-4-13-11.jpg
prefab-house-2-website-4-13-11.jpg
Future Generations.jpg

House Floor Plan

prefab-house-5-website-4-13-11.jpg

Country house

 

A repeat client purchased a vacant lot in Westchester County and asked our team to offer some designs for a small country house that was able to marry the terrain to the architecture and maximize the openness and light of the site. In our studies, we placed fenestration strategically to control the views from all sides as well as take advantage of the sun's path from rise to set. The exterior form of the house is a direct result of the organization of the interior spaces and their relationship to the site's attributes in which was in important to the client and which we wanted to foster through the architecture. This simple structure sits softly within the terrain and pays homage to the site while communicating a harmonious blend of architectural elements.

 

 
country-house-1-website-4-13-11.jpg
country-house-3-website-4-13-11.jpg

Beach, east end and home

 

Still in design, this home is undergoing a major renovation. Cierno Designs has begun to tackle the most important spaces as they are planned in the overall configuration; Kitchen, Dining and Master Suite. Our renderings emphasize the robust natural light this home receives, a traditional architectural language and a subtle 3 dimensional design approach. Stay tuned..!  

 

 
P4 Studio7[1].jpg
Option_1_A.jpg
P4 Studio1[1].jpg

HIP headquarters downtown Brooklyn

 

Pediatrics and Chemotherapy Spaces

Our studio was commissioned with the extraordinary task of providing interior design to HIP's new building serving as their new headquarters. Our studio was elated that we were able to take part in such an important measure as re-defining healthcare interiors from downright depressing and dreary to, well, the exact opposite. Our commission ranged from Pediatrics waiting rooms to Chemotherapy rooms. Cierno Designs planned, designed and managed the construction of each space. 

 

 
_MG_7867_edited-1[1].jpg
DSCF3096.JPG
DSCF3090.JPG
_MG_7873_edited-1[1].jpg